A régi könyvek katalógusa

Az Egyetemi Könyvtár Corvina katalógusa tartalmazza a régi könyveket is.
Néhány jótanács:

 • Ha ezen a felületen a "Régi könyvek" lelőhelyet választja (ezt megteheti a J/RK lelőhelykód beírásával is!), akkor az 1850 előtt megjelent hungarikumok, illetve az 1700 előtt külföldön megjelent művek állományában tud keresni. Ez a leggyorsabb megoldás abban az esetben, ha a keresett művel kapcsolatban pontos adatai vannak.

 • Ha nem tudja pontosan a szerző nevét, és ebben a mezőben, vagy a tárgyszavak között szeretne böngészni, ne szűkítse a keresést a régi könyvekre, hanem a teljes állományban keressen!

 • A régi könyvek állományában nyomdászok és a possessorok visszakeresésére is lehetőség van. Ezeket a tulajdonneveket (intézmények: rendházak, iskolák, akadémiák stb. esetében is!) a szerző mezőbe kell beírni. Ilyen típusú kereséseknél csakúgy, mint a szerzők esetén, a névalakok eltérései miatt célszerű csonkolással, vagy böngészve keresni.

 • Az intézményi possessorok nevét a leírás során egységesítettük, az adat első tagja lehetőség szerint mindig az intézménynek otthont adó település neve (pl. Szeged, A szegedi minorita rendház könyvtára). A tulajdonosi személyneveket mindig megtartottuk a bejegyzésben szereplő alakjukban, betűhíven.


  Corvina
  Különgyűjtemények
  Egyetemi Könyvtár

  E-mail: A régi könyves Web gondozóinak
  clio@libra.bibl.u-szeged.hu